Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $post_types in /customers/7/8/8/braetspillet.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783 Hvad er forskellen mellem taktik og strategi? | Braetspillet.dk

Hvad er forskellen på taktik og strategi?

Forskellen mellem taktik og strategi misforstås ofte og begge blandes ofte sammen

Hvad er strategi?

Strategi er en langsigtet plan eller planlægning, som fører til eller mod et mål; i brætspil vil det næsten altid være at vinde eller opnå en bestemt situation inden for de opstillede regler.  

Hvad er taktik?

Taktik den optimale anvendelse af de tilgængelige midler i en given situation, som regel på kort sigt. Taktikken er således knyttet til de nødvendige handlinger for at opnå planens eller målets delmål.

Kombinationen af strategi og taktik

Flere taktikker kan derfor udføres indenfor samme strategiske endemål. Hvis den overordnede og langsigtede plan er at vinde spillet inden for de opstillede regler, kan taktikken være konkrete metoder til at opnå det strategiske mål.

I eksempelvis Terraforming Mars er det overordnede og langsigtede mål at slutte med den højeste TerraRating. Taktikker til at opnå dette mål, kan være ressourcestyring, opgradering af de globale parametre, tile placement, bygge projekter med kort etc.

Udenfor for brætspillets verden er taktiske og strategiske manøvrer en væsentligt del af militæret, politik, økonomi og handel (fx forhandlingsteknik), men også mange sportsgrenes popularitet er utvivlsomt påvirket af mulighederne for at anvende taktik og strategi på en struktureret måde.
Vil du vide mere?

Besøg vores blog

Vil du vide mere om regler, taktik og strategi i en række spændende brætspil og kortspil, så findes der masser af læsestof her.
Share This